söndag 19 december 2010

Parmesankex

Parmesankex!

Testade receptet jag hittade på Sköna Gröna Ting...det var sååå gott!

100g riven Parmesanost
120g Vetemjöl
100g rumstempererat smör
några riv på muscotnöt
en nypa cayennepeppar
10g Havssalt
Torkade örter och hackade pinjenötter till garnering

Blanda alla ingredienser till en jämn deg. Rulla ihop till två rullar ca 3cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 min. Skär i tunna skivor och lägg på ett bakplåtspapper på plåt in i ugnen i ca 7-8 min, eller tills dom har fått lite färg. 180 c.

1 kommentar:

  1. God kväll kära Therese!
    Vad härligt att du gillade dom, vi älskar dom här hemma, tom ungarna som inte är så förtjusta bara nämner ordet.., parmesan!!!

    Idag har jag bakat lite julgodis här hemma annars har vi bara slappat och laddat ny energi för veckan som kommer, väldigt skönt!
    Nu skall jag dyka raka vägen ner i bingen, ögonen vill inte som jag vill längre:)
    Sussa gott...
    Kram till dig
    Marianne

    SvaraRadera