lördag 18 december 2010

Glögg & Pepparkaksbollar

Glögg & Pepparkaksbollar

Detta behövs:

200 g Pepparkakor
50 g Smör
30 g Mandelmassa
2 msk Glögg

Choklad att doppa i.

Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg. Rulla bollar av degen och ställ kallt. Smält choklad i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen, kan även strö smulade pepparkakor eller kakao efter om man vill. Låt chokladen stelna.
Färdiga!

Detta är enkelt och underbart gott!

Dessa och lite annat smått och gott har vi gjort idag.
Hittade ett recept på Parmesankex hos Sköna Gröna Ting(blogg)
som vi också ska försöka oss på idag. Måste vara så goda, det ska bli riktigt spännande att få smaka på dom sen.

Fotot är för övrigt taget av min "lilla" tjej =)

1 kommentar:

  1. Tjo flöjt.., dessa måste jag bara prova.
    Verkar supersmarriga....
    Det får bli morgondagens projekt...
    Snor receptet:)

    Kram igen....
    Marianne

    SvaraRadera